felsohird728x90

Hirdetés

40 millió forintból újult meg a kapuvári óvoda konyhája

Hámori György polgármester mindig is szívügyének érezte a konyha felújítását.

Sajtótájékoztatón, majd közös emlékeik felidézésével és közös fotózással adta birtokba Kapuvár polgármestere és országgyűlési képviselője a megújult óvoda-konyhát az ott dolgozóknak. Hámori György elmondta: Kapuvár 40 millió forintnyi támogatást nyert a Győr-Moson-Sopron megyei területfejlesztési program keretében a konyha felújítására és eszközeinek teljes cseréjére. A város polgármestere felidézte: mindig is szívügye volt a konyha rendbetétele, több okból is. Egyrészt: az óvoda konyhája látja el minden kapuvári óvodás és iskolás étkeztetését, évi 150 ezer adag elkészítésével. Másrészt, még az intézmény vezetőjeként is sokat harcolt a felújításért, és az ő igazgatósága idején történt az első nagyobb beruházás a konyhán. Hámori György megköszönte a kormány támogatását, Gyopáros Alpárnak, Kapuvár országgyűlési képviselőjének a felújításhoz nyújtott minden segítségét, valamint munkatársainak a pályázat sikeres lebonyolítását.

Gyopáros Alpár felidézte, hogy a gyermekétkeztetés legnagyobb sikere, hogy a kormány ma már az óvodások zömének, és az általános iskolások nagy részének is ingyen biztosítja a napi háromszori étkezés lehetőségét. „Ma Magyarországon 700 ezer gyermek étkezik térítésmentesen, az ingyenes étkeztetés rendszere pedig Európában is egyedülálló” –jelezte Kapuvár országgyűlési képviselője. Hozzátette: a kapuvári óvodások háromnegyede ingyen étkezik az óvodában, de az iskolásokkal együtt is, a diákok fele ingyen, vagy féláron étkezhet a kormány támogatásának köszönhetően, a rászoruló családok gyermekei pedig a tavaszi, a nyári, az őszi és a téli szünidőben is ingyen étkezhet.

Gyopáros Alpár kijelentette: „Kapuvár konyhafelújítási munkája Győr-Moson-Sopron megye első lezárult beruházása a területfejlesztési programban, ez pedig elismerésre méltó: köszönet illeti érte Hámori György polgármester urat és csapatát.”

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes