felsohird728x90

Hirdetés

Bekerült az útépítő programba az M1-es háromsávosítása

Összesen 16 projekt előkészítését vállalta be 2022-ig a kormány: többek közt a Szeged-Debrecen gyorsforgalmi út, a mohácsi Duna-híd és a lónyai Tisza-híd megépítése is célkeresztben.

A kormány több ponton is módosította a tavaly nyáron 2022-ig meghirdetett, 2500 milliárd forintos útépítő programot. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a tavaly júliusi kormányhatározatban szereplő projektlistába 16 új tétel került be. Valamennyi esetben a beruházás előkészítését kell elvégezni 2022-ig. Többek közt bekerült a listába az M1-es autópálya háromsávosra bővítése Budapest és Győr között. (Az M7-esé azért nem, mert a bővítéséhez kiírt tervezői közbeszerzést júniusban már eredményesen lezárták.)

További jelentős beruházásként megjelent a Szeged és Debrecen közötti gyorsforgalmi út létrehozása és az „M3-as-Mátészalka-országhatár útkapcsolat fejlesztése”. Emellett három jelentősebb hídprojektet is előrevetít a határozat: eszerint Mohácsnál új Duna-híd, Lónyánál új Tisza-híd létesül majd, és felújítják a kiskörei Tisza-hidat.

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes