felsohird728x90

Hirdetés

Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin: a fejlődés a megmaradás záloga

A magyar államalapításra emlékeztek hétfő délután Csornán, melynek keretein belül a hagyományoknak megfelelően átadták a városi kitüntetéseket is.

 

Az ünnepség szónoka dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester volt, aki rávilágított arra, hogy Szent István király egész életútján hatalmas elszántsággal, ugyanakkor végtelen alázattal szolgálta nemzetét, mindezzel biztonságot, hitet, reményt és jövőt adott egy fiatal nemzetnek, melyet példája és tanításai nyomán, napjainkban már a lélekben nagy nemzetek között tartanak számon.

A polgármester feltette a kérdést: Mit jelent korunk embere számára Szent István király példamutató élet-küzdelme? Mi az az évezreden átívelő üzenet, mely még napjainkban is értéket hordoz és irányt mutathat? A válasz egyértelmű: a fejlődés az az érték, mely az évezredes megmaradás záloga és egyben üzenete is. Az új eszmék meggyökereztetése, ideértve a keresztény hit magvainak elvetését és gondos ápolását is, alkalmas volt arra, hogy konszolidált körülmények alakuljanak ki, melyek jó táptalajt biztosítottak Szent Királyunk fejlesztési elképzeléseinek.

„E Szent Istváni példa kötelez minden hazájáért felelős embert arra, hogy legjobb tudása szerint szolgáljon, hazája gyarapodását elősegítve. A Szent Istváni útról le nem térve, hittel bízva abban, hogy a mának, és az utókornak is maradandót hagyunk, mi magunk, a város önkormányzata is úgy alakította ki ciklusprogramját, hogy az adott ciklusban a legmagasabb szintű fejlesztéseket biztosíthassa a lakosság számára.”

Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin polgármester - Fotó: Szabados Tibi

Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin elmondta, hogy az egyik legnagyobb fejlesztés, mely megvalósult térségünkben, és pozitív hatást gyakorol a városunkra a közlekedés vérkeringésébe még jobban becsatornázva azt, - a Győrrel, Szombathellyel összekötő, valamint a folyamatban lévő Sopronnal összekötő gyorsforgalmi utak, illetve a Csornát elkerülő út megépítése. Ez a fejlesztés nem biztos, hogy megvalósulhatott volna, ha a Kormány és a körzet országgyűlési képviselője, Gyopáros Alpár nem áll ki teljes mellszélességgel a fejlődés biztosítása mellett.

A polgármester szerint Szent István király eszmeisége, példaértékű tettei, ott vannak a szívünkben. Ezért foglalkoznak olyan léptékű fejlesztésekkel, melyekre széleskörű igény van, és amelyek a város élhetőségét jelentős mértékben javíthatják. Ilyen a kerékpárút fejlesztés, vagy a középületek energetikai korszerűsítésének megvalósítása, de a dél-keleti városrész csapadékvíz elvezetésére is utalt. A városvezető kitért a keleti iparterületi fejlesztésre, amely az iparterületi ingatlanok városi kézbe jutását követően ma már a szükséges infrastruktúra kialakításánál tart. Kitért arra is, hogy a Mártírok tere hamarosan teljes egészében megújul és korszerűsödik, de az Erzsébet királyné útján is szép, igényes közterület kialakításra, járda és parkolók építésére került sor. A polgármesteri beszédből nem maradt ki a mindenkit leginkább érintő kérdés: a helyi utak, járdák javítása. Az elmúlt négy évben mintegy 17 utca került felújításra és a járdaprogramot is folytatni fogják.

Az ünnepi beszédből kiderült, hogy a jelenlegi városvezetésnek szívügye Csorna fejlődése. Szisztematikusan, de folyamatosan haladnak és fokozatosan tudják megvalósítani mindazokat a terveket, célokat, melyeket maguk elé tűztek. Fontolva, és körültekintően juthatunk előbbre.

Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin egy újabb kérdéssel zárta ünnepi köszöntőjét: Ha Szent István királlyal találkoznánk, szemébe nézhetnénk-e vajon? A polgármester szerint igen, bátran. „Megértettük életútja példáját, felismertük, hogy a fejlődés a megmaradás záloga. Felismerésünk szerint cselekszünk és hiszünk abban, hogy mai tetteink hosszú évek múlva is jótékony hatással lesznek a város élhetőségére, fejlettségére.„

  

 

e-max.it: your social media marketing partner

További hírek Csornáról

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására, ennek érdekében...
Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Kedves Múzeumbarátaink! Idén számunkra is fájdalmasan zárt kiállításokkal várjuk a Karács...
Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Advent első vasárnapja Csornán

Megkezdődött advent időszaka, azonban a jelenlegi helyzet miatt idén kicsit másképp alaku...
Advent első vasárnapja Csornán

Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

A Perkovátz-Ház Baráti Kör képviseletében Perkovátz Tamás a Baráti Kör elnöke, és Barcza...
Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő mom...
Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

Csornai Adventi Kalendárium

Csorna városa egy kis otthoni programra hívja lakóit, hogy a szürke hétköznapok között ki...
Csornai Adventi Kalendárium

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes