felsohird728x90

Hirdetés

Sikeres könyvtári napokat tartottak Csornán

 

Évtizedek óta hagyomány, hogy a könyvtárak "születésnapját" október első hetében ünneplik, így van ez Csornán is. A 2006 óta Országos Könyvtári Napok néven megrendezésre kerülő programsorozatnak az idei évben Közös tudás - közösségi hozzáférés volt a témacíme.

 

Hirdetés

A Martincsevics Károly Városi Könyvtárban egész héten ingyenes beiratkozással, a késedelmi díjak elengedésével, kiállításokkal és változatos programokkal várták az érdeklődőket.

 

A kicsiket Telegdi Ágnes írónő "állati" történetei szórakoztatták hétfőn, pénteken pedig kreatív foglalkozáson, bütyköldén vehettek részt. A hagyományosnak tekinthető Olvassunk együtt! rendezvény, valamint a Helyismereti séta sem maradt ki a heti programok sorából, de újdonságokkal is találkozhattak a látogatók.

Ilyen volt a Rejtély a városban nyomkereső játék, melynek feladatsorát a könyvtárosok dolgozták ki, s nem titkolt szándékuk volt a verseny izgalma mellett a város történelmére, nevezetességeire is ráirányítani a figyelmet. Hogy ez sikerült, bizonyítja a határidőig beérkezett 20 helyes megoldás, többektől azzal a kéréssel, hogy a játéknak legyen folytatása.

 

Ugyancsak újszerű ötlet volt a könyvtár kreatív hobbit űző olvasóinak alkotásaiból rendezett tárlat, melynek megnyitóján szintén a könyvtár olvasói működtek közre. Babák a világból címmel néhai Gősi Dénesné babagyűjtő több mint 100 babáját bemutató kiállítás is megtekinthető a tetőtéri kiállítóteremben, egészen október 20-ig.

Könyvbemutató nélkül sem maradt a könyvtári hét: szerdán a Jeles pedagógusok Győr-Moson-Sopron megyében című sorozat 9. kötetével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A szokásos író-olvasó találkozót az elmúlt évek gyakorlatától eltérően ezúttal vasárnap délutánra szervezték. A meghívott vendég Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas író, publicista volt, aki az idei évben kapta meg a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét. A szokatlan időpontválasztás nem bizonyult melléfogásnak, összesen 77 fő fogadta el a találkozóra való meghívást.

A 7 nap alatt megtartott 9 rendezvényen összesen 365-en vettek részt, ebből 139 fő volt 18 év alatti. 27 új beiratkozó és számos beiratkozását e héten megújító élt az ingyenes lehetőséggel. 368 könyvtárhasználó összesen 1087 dokumentumot kölcsönzött vagy hosszabbította meg a már nála lévők kölcsönzési határidejét.

A bibliotékában azonban még nem értek véget az őszi rendezvények. Október 27-én először csatlakoznak az Országos Rajzfilmünnep programjához, melynek keretében már több mint 100 helyszínen ünneplik országszerte − mozikban, művelődési és közösségi házakban, könyvtárakban − ingyenes vetítésekkel az Animáció Világnapját. Különleges alkalom az ünneplésre, hogy 40 éve láthattuk először a televízióban A kockásfülű nyulat. A filmkínálat azonban nem csak a kisgyerekeknek szól, az animáció iránt érdeklődő fiatal és felnőtt nézők a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszékének vizsga- és diplomafilmjeiből is nézhetnek válogatást, a vetítéseket pedig bütyköldei foglalkozás is kíséri majd.
Ugyanezen a napon, október 27-én 15 órától pedig az Aranyfonal Egyesület kiállítása nyílik meg, ahol egyúttal rábaközi hímzésminták alapján készült kifestő kiadványukat is bemutatják az érdeklődőknek
e-max.it: your social media marketing partner

További hírek Csornáról

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására, ennek érdekében...
Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Kedves Múzeumbarátaink! Idén számunkra is fájdalmasan zárt kiállításokkal várjuk a Karács...
Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Advent első vasárnapja Csornán

Megkezdődött advent időszaka, azonban a jelenlegi helyzet miatt idén kicsit másképp alaku...
Advent első vasárnapja Csornán

Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

A Perkovátz-Ház Baráti Kör képviseletében Perkovátz Tamás a Baráti Kör elnöke, és Barcza...
Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő mom...
Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

Csornai Adventi Kalendárium

Csorna városa egy kis otthoni programra hívja lakóit, hogy a szürke hétköznapok között ki...
Csornai Adventi Kalendárium

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes