felsohird728x90

Hirdetés

A csornai Hétfejű Sárkány csapata nyerte a harmadikosok mesevetélkedőjét

Hétfőn megrendezték a csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtárban a mesevetélkedő szóbeli fordulóját a harmadik osztályosok számára is. Az egy héttel korábban tartott negyedikes döntőt a bősárkányi iskola Varázslatos négyes csapata nyerte, a második helyet a győrsövényházi, a harmadikat a farádi iskolások foglalták el.

 

Hirdetés

Akkor azt írtuk, hogy a harmadikosok döntőjén megdőlhet a vidéki iskolák hegemóniája, ugyanis az írásbeli fordulón a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola Hétfejű Sárkány csapata végzett az élen. Mindössze egy ponttal volt tőlük lemaradva a Bősárkányi Eötvös József Általános Iskola Sárkánykölykök csapata. Ez aztán el is döntötte a végeredményt, ugyanis a szóbeli fordulón mindkét csapat egyformán jól szerepelve – mindössze négy pontot veszítve – megőrizte az egy pontos különbséget. A rákóczis diákok felkészítője Pozsgay Zoltánné, a bősárkányiaké Nagyné Gősi Mária volt.Harmadik helyet ért el a farádi Király Iván Általános Iskola Hétmérföldes Tündérlányok csapata, úgy, hogy betegség miatt póttaggal vettek részt a döntőn. Őket Tóthné Molnár Bernadett készítette fel.

A vetélkedő játékos és gondolkodtató feladatait a könyvtár dolgozói: Horváth Tünde, Mészárosné Király Lívia, Zsebedits Tamara, Zsédelyné Horváth Emőke és Sipos Bernadett állították össze abból a nyolc meséből, melyeket a résztvevők a fordulók során ismertek meg. A döntőt háromfős zsűri értékelte. A zsűrielnöki tisztet ezúttal is Bella Imréné, az Arany János Általános Iskola igazgatója töltötte be, munkáját Horváthné Kovács Katalin, a csornai muzeális kiállítóhely dolgozója, valamint Szalayné Galambosi Tímea, a könyvtár igazgatója segítették.

Szalayné Galambosi Tímea, a könyvtár igazgatója, Horváthné Kovács Katalin, a csornai muzeális kiállítóhely dolgozója, és a zsűrielnöki tisztet ezúttal is betöltő Bella Imréné, az Arany János Általános Iskola igazgatója 

A térségi iskolák 3-4. osztályosainak meghirdetett megmérettetésenidén hét iskolából (a bágyogszováti, bősárkányi, a két csornai, farádi, győrsövényházi és szanyi iskolákból) jelentkeztek, és mindegyik iskolából voltak döntőbe jutó csapatok. A március 11-én és 18-án megtartott szóbeli fordulókon összesen 120 gyerkőc küzdötte le – a vetélkedő forgatókönyve szerint – a hétfejű sárkányt, hogy Meseországba léphessen.

e-max.it: your social media marketing partner

További hírek Csornáról

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására, ennek érdekében...
Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Kedves Múzeumbarátaink! Idén számunkra is fájdalmasan zárt kiállításokkal várjuk a Karács...
Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Advent első vasárnapja Csornán

Megkezdődött advent időszaka, azonban a jelenlegi helyzet miatt idén kicsit másképp alaku...
Advent első vasárnapja Csornán

Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

A Perkovátz-Ház Baráti Kör képviseletében Perkovátz Tamás a Baráti Kör elnöke, és Barcza...
Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő mom...
Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

Csornai Adventi Kalendárium

Csorna városa egy kis otthoni programra hívja lakóit, hogy a szürke hétköznapok között ki...
Csornai Adventi Kalendárium

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes