felsohird728x90

Hirdetés

Pedagógusokat köszöntöttek Csornán

 

Pedagógus napi ünnepséget rendeztek tegnap a Csornai Városi Művelődési Központ színháztermében. A hagyományokhoz híven köszöntötték a nyugdíjba vonuló pedagógusokat, akik a polgármestertől vehettek át emléklapot és ajándékot. Bemutatjuk a kitüntetett pedagógusokat.

Hirdetés

Az ünnepségen dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester beszédében köszönte meg a pedagógusok egész éves munkáját. A hagyományokhoz híven köszöntötték a nyugdíjba vonuló pedagógusokat, akik a polgármestertől vehettek át emléklapot és ajándékot.

2019-ben az alábbi pedagógusok részesültek kitüntetésben:

Bokrossy Béla, a Csornai Hunyadi János Középiskola tanára, aki sokrétű, szerteágazó tevékenységét precíz, pontos, lelkiismeretes munkavégzéssel oldotta meg. Megbízható, gyermekközpontú, őszinte pedagógus. Nagyon jó kapcsolatot alakított ki diákjaival, szülőkkel, kollégáival. Példamutató az önzetlen segítőkészsége, az emberekkel való kapcsolata, folyamatos önképzése, hivatástudata, megbízhatósága. Higgadtságával, nyugalmával és humorával a tantestület elismert és szeretett tagja.

Fehér Lászlóné Tálos Ilona, a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Iskola igazgatója, német nyelv tanára, aki 20 éve vezeti az intézményt, igazgatói munkáját alapos vezetéselméleti, jogi, gazdasági ismeretek, tanügy-igazgatási felkészültség jellemezte. Mindig energikusan, hittel, ambícióval tette a dolgát, és ezt a hitét a nevelőtestület tagjainak, munkahelyi környezetének is át tudta adni. Távlatokban való gondolkodását bizonyítja a katolikus óvoda létrehozása, mellyel az általános iskola jövője kiszámíthatóvá vált. A katolikus intézmény a vezetése alatt a város elismert közoktatási intézménye lett. Kiemelkedően fontosnak tartotta az intézmény külső kapcsolatainak ápolást. Ennek jegyében a város oktatási – és közművelődési intézményeivel aktív együttműködés alakult ki. A nevelőtestület és a gyermekek tevékeny részesei voltak a városi rendezvényeknek, ünnepeknek. Pályája során Kiváló munkáért kitüntetésben, illetve háromszor Szent Gellért díjban részesült.

Fodor Gáborné, aki a csornai Arany János EGYMI gyermekfelügyelője volt. Az intézményben felügyeletet, gondozási feladatokat látott el különféle osztályokban, csoportokban. Segítette a gyermekeket, tanárokat, akik szívesen fogadták támogató hozzáállását.

Horváth Imre, aki több mint 25 éve volt a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola oktatója. Tanári munkája során sok szép feladat megtalálta. Volt osztályfőnök, ő oktatta a mezőgazdasági képzettség alapfeltételéül előírt traktoros jogosítvány megszerzéséhez szükséges Közlekedési ismereteket hosszú éveken keresztül. Szakmai versenyeken eredményesen szereplő diákok hosszú sora bizonyította munkája sikerességét. A nappali oktatás mellett aktív résztvevője volt az iskola tanfolyamainak és felnőtt oktatásának is, nemcsak a diákokat, hanem gyakran szüleiket is tanította az Aranykalászos gazda, a II. kategóriás növényvédelmi tanfolyam, vagy a vontató vezető képzés során. Kollégái egy értékes embert ismertek meg, aki mindig mosolyog, akire lehet számítani, aki mindig a békés megoldást keresi a konfliktushelyzetekben. Megfontolt, tanácsaival valamint gyakorlati és szakmai tapasztalataival segítette a pályakezdő fiatalokat, szívesen vállalta mentorállásukat. Baráti összejöveteleken, tanévzáró kötetlen beszélgetéseken előkerült a hegedű is, melyen szívesen játszott, emlékezetesebbé téve ezeket az eseményeket.

Horváth Imréné, aki 40 éven keresztül a Csornai Napközi Otthonos Óvoda hűséges dolgozója volt. A gyermekek nevelése iránt elkötelezett, vidám, mosolygós, jókedvű óvodapedagógus. Személyiségéből adódóan kedves, szeretetteljes, nyugodt légkört teremtett a rá bízott közösségekben. Törekedett arra, hogy az óvodásgyermekeket minél több közvetlen tapasztalathoz, élményhez juttassa, melyhez nem sajnálta a fáradságot, időt, energiát. Márti óvó néni ott igyekezett a világ szebbé tételére, ahol az a legfontosabb: a gyermekek között. Megtiszteltetésnek érezte a gyermeknevelést. Egész pályája során az őszinte hivatástudat, szakmaiság és gyermekközpontúság jellemezte. Aktívan részt vett az óvodai közösségért végzett munkában, elvállalt feladatait a rá jellemző alapossággal, megbízhatósággal végezte. Szülőkkel, munkatársaival való kapcsolatát a közvetlenség, segítőkészség, együttműködés jellemezte.

Kovács Tiborné, a Csornai Napközi Otthonos Óvoda óvodapedagógusa. Közel negyven évet töltött gyermekek között pedagógusként Csornán, s a környező falvakban. Zsuzsi néni hivatását a gyermekek iránti szeretet jellemezte. Törődés volt minden mozdulata, bátorító volt minden szava. Lelke mélyéből, egész személyiségével a gyermekek érdekét tartotta szem előtt. Mindig készséges, segítőkész volt kollégáival szemben, és jó kapcsolatot ápolt a szülőkkel is. Gyermekszeretete végig kísérte a hosszú évek pedagógiai munkájában. Kedves, őszinte egyéniségével jó kapcsolatot alakított ki kollégáival. A gyermekek nevelése iránt elkötelezett, vidám, mosolygós, jókedvű óvodapedagógus. Személyiségéből adódóan kedves, szeretetteljes, nyugodt légkört teremtett a rá bízott közösségekben. Csendes, lelkiismeretes, a környezetéhez jól alkalmazkodó és együttműködő kolléganőt ismerhettek meg személyében. Munkahelyén is szerette a nyugodt, kiegyensúlyozott, családias légkört. Nem csak a gyerekek, a kollégái is tanulhattak tőle: emberséget, szerénységet, a hivatás iránti alázatot.

Szabóné Bella Mária, aki 1983 óta a Csornai Napközi Otthonos Óvoda dolgozója. Marika nénit a negyvenéves pedagógus pályafutása alatt emberi és szakmai igényesség jellemezte. Rendkívül nyitott, őszinte személyiség. Gyermekszeretete, a gyermekekhez való őszinte odafordulása jól mutatja elkötelezettségét a pálya iránt és bizonyítja a tudatos pedagógiai munkát. A gyermekekkel teljes odaadással foglalkozott, nyugodtan, csendesen, végtelen türelemmel és határozottsággal tette ezt. Mosolygós, vidám, bizalmat sugárzó arcával minden óvodás gyermeket és szülőt magával ragadott. A szülőkkel való kapcsolatát a közvetlenség, segítőkészség, együttműködés jellemezte, s ezért szülők, kollégák egyaránt nagyra becsülték. Fogékony volt a kor kihívásaira. Önképzéssel, továbbképzéseken való részvétellel mindig törekedett a szakmai megújulásra, ismereteinek felfrissítésére.

Szekér Ferencné, aki a csornai Hunyadi János Középiskola tanára. Rendszeresen és folyamatosan vesz részt különböző továbbképzéseken, például a Goethe Intézet továbbképzésein rendszeresen jelen volt, de sokat tanult önképzés révén is. Ezek eredményeként több tanfolyamot elvégzett, valamint sok módszertani továbbképzést is: német nyelvvizsgáztatói képzés, korszerű informatikai eszközök használata, mérés-értékelés. Folyamatosan érettségiztet német nyelvből. Marika jártasságát a szakmai nyelv területén iskolájában is kamatoztatta. A felnőttoktatásból is kivette részét, hosszú évek óta az érettségire felkészítő levelezős, majd esti képzéseken ő készítette fel diákjait az érettségire német nyelvből. Idegen nyelvek iránti szeretete is közre játszott abban, hogy iskolája több alkalommal is sikeresen pályázott a COMENIUS programra. Megbízható, gyermekközpontú, őszinte. A szerényebb képességű tanulókat rendszeresen korrepetálta, segítette. Tevékeny részese volt az intézmény átalakulásainak, képzési struktúrájának megváltoztatásának. Nagyon jó kapcsolatot alakított ki diákjaival, szülőkkel, kollégáival. Kollégái szeretik, tisztelik. Önzetlen segítőkészsége, az emberekkel való kapcsolata, folyamatos önképzése, hivatástudata, megbízhatósága példamutató.

  • DSCN7100
  • DSCN7111
  • DSCN7141
  • DSCN7165
  • DSCN7178
  • DSCN7222
  • DSCN7233
  • DSCN7248
  • DSCN7252
  • DSCN7259
  • DSCN7266
  • DSCN7275
  • DSCN7282
  • DSCN7317
  • DSCN7332
  • DSCN7354
  • DSCN7374
  • DSCN7442

Simple Image Gallery Extended

e-max.it: your social media marketing partner

További hírek Csornáról

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására, ennek érdekében...
Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Kedves Múzeumbarátaink! Idén számunkra is fájdalmasan zárt kiállításokkal várjuk a Karács...
Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Advent első vasárnapja Csornán

Megkezdődött advent időszaka, azonban a jelenlegi helyzet miatt idén kicsit másképp alaku...
Advent első vasárnapja Csornán

Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

A Perkovátz-Ház Baráti Kör képviseletében Perkovátz Tamás a Baráti Kör elnöke, és Barcza...
Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő mom...
Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

Csornai Adventi Kalendárium

Csorna városa egy kis otthoni programra hívja lakóit, hogy a szürke hétköznapok között ki...
Csornai Adventi Kalendárium

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes