felsohird728x90

Hirdetés

Szigorították a kijárási korlátozást Csornán

2020. április 10. napján (pénteken) 18,00 órától 2020. április 13-án (hétfőn) 24,00 óráig a közterület használatára vonatkozó – az állami szabályokhoz képest további szigorításokat rendelt el dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester Csornán.

 

Hirdetés

A legfontosabb az ember – a járványhelyzetben pedig az ember életének és egészségének védelme. Kiemelkedően fontos a járvány lassítása, az egészségügyi ellátórendszer, különösen a Margit kórház megfelelő minőségű kapacitás-megőrzése - tudatta közleményben a csornai polgármester.

Ennek a küzdelemnek az eredményessége érdekében szigorításokra van szükség. Az emberek többsége elfogadja és támogatja a szigorúbb szabályozást és jelentős része hetek óta betartja azokat a kéréseket, szabályokat, amelyeknek a lényege, hogy aki teheti, maradjon otthon. 

A legfontosabb szigorítás, hogy a hétfőn éjfélig tartó időszakban Csornán a közterületeken és közparkokban tartózkodni, illetve a lakhelyet és tartózkodási helyet elhagyni csak szigorúan alapos indokkal lehet és mindenfajta csoportosulást kötelezően kerülni kell.

A szigorúan alapos indokkal látogatható üzletek körét a mai napon kibocsátott rendelet 1. §-a tartalmazza. Eszerint ellátási szempontból csak a helyi élelmiszerboltok, a pékségek, a piacok, a gyógyszertárak, a dohányboltok, a benzinkutak, valamint azon kereskedelmi egységek, ahol élelmezés kiszállítás folyik kereshetőek fel. Ez azt jelenti, hogy más üzleteket a vásárlók nem kereshetnek fel, más üzletekben csak az ott dolgozók tartózkodhatnak az üzlet vezetésének döntése szerint.

Az ellátás biztosítása érdekében a helyi taxiszolgáltatás működését nem tiltja a rendelet.

A fiatalkorúak este 8 óra és reggel 6 óra között nem tartózkodhatnak a városi közterületeken, kivétel ezalól, az egészségügyi szükséghelyzet esete, mikor önmaguk vagy hozzátartozójuk orvosi vagy egészségügyi ellátásának szükségessége miatt kell kilépniük az otthonukból.

A rendelet szabályainak megszegése tiltott közösségellenes magatartásnak minősül és 150 000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A fenti szabályozással a cél nem a büntetés, hanem a figyelemfelhívás, valamint egészségünk védelme érdekében a szabályok betartása és betartatása - olvasható dr. Bónáné dr. Németh Katalin közleményében.

A rendelet betartatásában a rendőrség és a polgárőrség közreműködését kérte a polgármester, valamint fokozott ellenőrzésre utasította a közterület felügyeleti munkatársait.

"FONTOS, hogy fenntartunk minden olyan korlátozást, amelyet a lezárható közösségi terek esetében korábban már bevezettünk. Azaz továbbra is le van zárva a szabadtéri sportpálya és valamennyi játszótér. A rendelet természetesen nem tiltja és nem is tilthatja a Csornára való be- és kiutazást." - tudatta a polgármester.

e-max.it: your social media marketing partner

További hírek Csornáról

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására, ennek érdekében...
Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Kedves Múzeumbarátaink! Idén számunkra is fájdalmasan zárt kiállításokkal várjuk a Karács...
Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Advent első vasárnapja Csornán

Megkezdődött advent időszaka, azonban a jelenlegi helyzet miatt idén kicsit másképp alaku...
Advent első vasárnapja Csornán

Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

A Perkovátz-Ház Baráti Kör képviseletében Perkovátz Tamás a Baráti Kör elnöke, és Barcza...
Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő mom...
Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

Csornai Adventi Kalendárium

Csorna városa egy kis otthoni programra hívja lakóit, hogy a szürke hétköznapok között ki...
Csornai Adventi Kalendárium

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes