felsohird728x90

Hirdetés

Európa jelene és jövője a migrációs nyomás tükrében – Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő előadása Csornán

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő meghívására előadást tartott Csornán. Ha az egykori német rendőr, terrorelhárító érdekfeszítő, humoros fordulatokban bővelkedő előadását pár mondatban foglaljuk össze, akkor azt leginkább az Európa jelene és jövője a migrációs nyomás tükrében – Hazánk szerepe Európa megvédésében címszavak jellemzik.

 

Hirdetés

A médiából közérthető fogalmazásáról, a gyakorlati szakembert megillető hitelességéről ismert Georg Spöttle olyan esszenciáját adta az egyre mélyülő európai migrációs válságnak és az ezzel járó, mindinkább fekete gyászkeretbe illő eseményeknek, amely a zsúfolásig megtelt terem közönségét mély elgondolkodásra késztette.

Az előadó saját, arab országokban, válság övezetekben szerzett tapasztalatain is alapuló összegzése úgy tartott a legutóbbi véres terrortámadások eseményeitől az elsőkig, hogy mindezt a helyszínen készült képekkel illusztrálta.

A volt rendőr számsorokkal igazoltan beszélt arról, hogy szerinte Németországban már megfordíthatatlan az ország iszlamizálódása. A legutóbbi felmérés szerint a 0-6 éves korú gyermekek között 50 százalék fölött van a nem németek száma. Sokkal kevesebb német gyermek születik, és ha a gyermekáldásban bővelkedő 8 milliós török közösséghez hozzá adjuk a nem ritkán 5-8 gyermekes, vagy a jövőben annyit vállaló, milliós nagyságrendű bevándorlót, csak idő kérdése, hogy a németek mikor lesznek kisebbségben saját hazájukban.

A szakember szólt arról is, hogy a hivatalos német politikát, a német sajtót, közösségi médiát uraló véleménydiktatúra rózsaszínűbb képet próbál festeni a közállapotokról, – nőket, fiatalkorúakat erőszakolnak meg, napi szintűek a zaklatások, az emberölések, az erőszakos bűncselekmények száma megduplázódott – de a hétköznapi emberek saját bőrükön érzik: nincs olyan szegmense a bűnügyi statisztikának, amely az utóbbi három évben ne drámai emelkedést mutatna.

A volt rendőr a már befogadott menekültekről szólva azt hangsúlyozta, hogy egy részük saját hazája igazságszolgáltatása elől menekül. Bűnöző életmódját folytatva, vagy a jobb megélhetés érdekében válik részesévé a szervezett bűnözésnek. Erre csak egyik példa, hogy a líbiai drogmaffia a bevándorlási hullámmal egy időben vetette meg a lábát Európában és Németországban.

Georg Spöttle rámutatott arra is: a már jelenleg is több millió európai menekült mellett további több millió készül, vagy már úton van Európába. Egy NATO felmérés szerint 2020-ig akár 60 millió ember kelhet át Afrikából Európába. A befogadott menekültek vallási, törzsi, kulturális és egyéb okokból is egymás ellenségeinek számítanak. Mindez további feszültséget okoz főleg Németországban, Franciaországban és Angliában.

Az előadásból kiviláglott: a szakértő szerint Magyarországon a biztonságos állapotot Orbán Viktor és kormánya akarja és tudja fenntartani. Az ellenzéki pártok, politikusok erre alkalmatlanok vagy más célok vezérlik őket.

Az előadás egyik legmegdöbbentőbb része az volt, amikor Georg Spöttle azokat a terroristákat, köztük a „pakisztáni mészáros” néven elhíresült, még csak 27 éves, 70 ember haláláért felelős bérgyilkost mutatta meg képeken, akik Magyarországon keresztül fedőnéven és bemondott hamis állampolgársággal érkeztek Németországba. A Párizsban, Londonban, Berlinben, Barcelonában, New Yorkban, más városokban szélsőséges iszlamisták áldozatául esett több száz ártatlan ember halála, tucatnyi meghiúsított merénylet igazolja, hogy igenis szoros kapcsolat áll fönn a migráció és a terrorizmus, a bűnözés emelkedése között – mondta Georg Spöttle.

A biztonságpolitikai szakértő szerint immár nem veszély, hanem tény, hogy Németországban, több európai országban létrejöttek a párhuzamos társadalmak. Nem muszlimnak nem ajánlatos bemenni a muszlim negyedekbe. Egyértelmű, hogy a muszlimok nem hajlandók elfogadni keresztény kultúránkat, azaz döntően hiú remény a liberális európai vezetők részéről, hogy integrálhatók.

Georg Spöttle ezt az állítását a következő példákkal illusztrálta: Németországban egy pakisztáni lány párkapcsolatot létesített egy német fiatalemberrel. Ezt a szülők megtudták. Az apa lefogta a lányát és a lány anyja a lányt párnával megfojtotta, majd a holttestet egy kukába dobták. Egy másik lány zsebében a szülők óvszert találtak, ezért fivérét bízták meg, hogy ölje meg a lányt, amiért szégyenfoltot ejtett a család becsületén. A lány bátyja 30 késszúrással végzett a húgával. Ezekben az ügyekben életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a német bíróság, de a törzsi viszonyok között élő muszlimokat ez sem riasztja vissza a hasonló cselekményektől. Az ilyen „becsületgyilkosságok” következtében évente 10 ember hal meg Németországban. Mint elhangzott, a muszlimoknak külön törvényeik vannak, nem értik az európai világképet és kultúrát, gyakorlatilag elutasítják azt.

Megható jelenet volt az előadás végén, hogy a hallgatóságból felállt egy német asszony, aki elmondta, hogy mivel nem beszél magyarul, nem értett semmit sem az előadásból, de a kivetített képek alapján biztos abban, hogy helyesen vázolta fel Georg Spöttle a németországi helyzetet. A külföldi hallgató szavait a biztonságpolitikai szakértő fordította magyarra, melyből kiderült, hogy tényleg elhallgatja a nyugati média a valós helyzetet, és megpróbálja úgy tálalni azt, hogy szükség van a bevándorlókra. De a németek nagy része egyet ért Magyarország kormányával, és az asszony arra biztatta a jelenlévőket, hogy tartsanak ki Orbán Viktor bevándorláspolitikája mellett, ne hagyják, hogy Magyarország is olyan legyen mint Németország, Franciaország vagy Anglia.

Fotó: Szabados Tibi

e-max.it: your social media marketing partner

További hírek Csornáról

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására, ennek érdekében...
Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Kedves Múzeumbarátaink! Idén számunkra is fájdalmasan zárt kiállításokkal várjuk a Karács...
Virtuális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Advent első vasárnapja Csornán

Megkezdődött advent időszaka, azonban a jelenlegi helyzet miatt idén kicsit másképp alaku...
Advent első vasárnapja Csornán

Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

A Perkovátz-Ház Baráti Kör képviseletében Perkovátz Tamás a Baráti Kör elnöke, és Barcza...
Adventi koszorút ajándékozott a Perkovátz-Ház Baráti Kör Csornának

Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő mom...
Országos elismerés egy csornai tűzoltónak

Csornai Adventi Kalendárium

Csorna városa egy kis otthoni programra hívja lakóit, hogy a szürke hétköznapok között ki...
Csornai Adventi Kalendárium

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes