felsohird728x90

Hirdetés

Önkéntes kezek segítségével szépült meg a rábapordányi óvoda

Rábapordány Község Önkormányzata az Audi Hungária Zrt. támogatásával Önkéntes Napot szervezett a Rábapordányi Óvoda átalakítására.

Szeptember közepén dolgos kezek 29 helyszínen munkálkodnak azon, hogy az Audi Hungaria Önkéntes Napján szebbé, élhetőbbé varázsoljanak egy-egy intézményt. Az önkéntes segítség jegyében immár negyedik alkalommal sok Audis munkatárs húzott kesztyűt, fogott lapátot, ásót, ecsetet és dolgozott azért, hogy másoknak jobb legyen.

A 2017. szeptember 16-ára tervezett ÖnkÉNTes Nap a rossz időjárási körülmények miatt egy héttel később került megrendezésre.

Hétfőn a munkát követően néhány önkéntes a rábapordányi óvoda udvarán tujákat ültetett, valamint 5 kg fűmagot szórt szét. Az elavult, balesetveszélyes játékok is elbontásra kerültek.

A projekt végrehajtása 2017. szeptember 23-án (szombaton) valósult meg, az önkéntes munkával sokkal színvonalasabb és jobb körülményeket biztosítottak az óvodások számára. Renoválással és festéssel elkészült a mászóka, a játszóudvar körbe tujasorral szegélyezett lett, a hinta biztonságosabbá, valamint festésével időtállóbbá vált.

Az udvari homokozót feltöltötték, a játszótéri eszközök alá ütéscsillapító talaj került. Az udvarra óvodai padok kerültek kihelyezésre a gyerekek nagy örömére.

Az óvoda egyik látványos eleme az udvar közepén található angyalka. Az 1929-ben az Isteni Megváltó Leányai által alapított és építetett épület már akkor is kisdedóvóként szolgálta a rábapordányiakat. Az udvaron felállított emlékmű azóta is óvja az idejáró kisgyerekeket. A szobor köré kialakított levendulakert a település, valamint az óvoda egyik jelképévé vált.

A projekt számadatai: 215 levendula, valamint 110 zöldnövény került kiültetésre, 208 kockakő díszíti a kertet. 17 liter festék került felhasználásra, 3 m3 földet, valamint 3 m3 homokot mozgattak meg, 2300 nm zöldterület újulhatott meg az AUDI Önkéntesek közreműködésével.

Visy László polgármester köszönetét fejezte ki az Audi Hungária Zrt-nek, hogy alkalmat és lehetőséget biztosít arra, hogy települések intézményei újulhassanak meg.

A településvezető külön is kifejezte háláját Kovács Attilának, a projekt menedzserének. A pályázat benyújtásának, leszervezésének, áldozatos munkájának köszönhetően valósulhatott meg a rábapordányi óvoda udvarának felújítása.

Visy László elmondta, hogy köszönettel tartoznak az Önkénteseknek is, akik szabadidejüket áldozták arra, hogy az óvodások minél jobb körülmények között játszhassanak, fejlődhessenek.

Köszönet illeti az Önkormányzat dolgozóit is, akik sok időt fordítottak arra, hogy előkészítsék a ,,terepet” az Önkéntesek számára.

A tevékenykedésért az Önkormányzat mindenkit vendégül látott egy finom ebédre, frissítőre. Az ebédet a Rábapordányi Polgárőr Egyesület tagjai készítették.

Sok-sok fotó az Önkéntes Napról itt...

e-max.it: your social media marketing partner

További hírek a Rábaközből

Az év iskolarendőre díjazottja Győr-Moson-Sopron megyében

Az idei évben Kozalk László rendőr zászlós kapta megyénkben a rangos elismerést.
Az év iskolarendőre díjazottja Győr-Moson-Sopron megyében

Idén Rábapordány is csatlakozik a Cipősdoboz Akcióhoz

Ha van rá lehetőségetek készítsetek Ti is cipősdoboz-ajándékokat,hogy minél több gyermek...
Idén Rábapordány is csatlakozik a Cipősdoboz Akcióhoz

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Hövejen

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak vasárnap a Győr-Moson-Sopron megy...
Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Hövejen

Babadobozt ad Rábapordány a település újszülöttjeinek

Harmincezer forint értékű ajándékcsomagot kap minden olyan rábapordányi család, ahová újs...
Babadobozt ad Rábapordány a település újszülöttjeinek

30 millió forint állami támogatásból újulhat meg a Polgármesteri Hivatal Rábatamásiban

Sikeresen pályázott Rábatamási a Közös Önkormányzati Hivatal épületének felújítására. A m...
30 millió forint állami támogatásból újulhat meg a Polgármesteri Hivatal Rábatamásiban

Megtalálták és visszaadtak tulajdonosának az ellopott kerékpárt a beledi rendőrök

Egy 30 éves nicki férfit gyanúsítanak a nyomozók a bűncselekmény elkövetésével.
Megtalálták és visszaadtak tulajdonosának az ellopott kerékpárt a beledi rendőrök

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes