felsohird728x90

Hirdetés

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására

Csorna Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására, ennek érdekében a mezőőri szolgálatot bízta meg az illegális hulladéklerakók felderítésére. A önkormányzati képviselők szemétszedési akciókkal hívják fel a lakosság figyelmét a környezettudatosságra. A város több pontján szelektív hulladékgyűjtők vannak elhelyezve, illetve hulladékudvar működik, ezáltal ösztönözve a lakosságot a környezet óvására.

 

Csorna Város Önkormányzata minden lehetőséggel élni kíván a szebb, tisztább, élhetőbb környezetért, ezért a Belügyminisztérium által támogatott az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében „Tisztítsuk meg az Országot!” felhívásra, benyújtotta a pályázatot és 9.925.304 Ft támogatás kapott.

A pályázatban szerepelő területek megtisztításával kívánjuk megakadályozni, a hulladék további növekedését. Az elhelyezett hulladékok lebomlása több tíz év, így ezen károsító anyagok elszállítása a környezet megóvása érdekében elsődleges szempont. A helyszínek könnyen megközelíthetőek, a hulladék jellegénél fogva konténerbe helyezhetők és a hulladéktelepre szállíthatók, ahol megfelelően kezelik.

A pályázatban részt vesz külön szerződés alapján:

- a Vilmos Park Kft. – akik a hulladékot összegyűjtését, szállítóeszközre rakását,

- a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., akik a hulladék elszállítását és kezelését végzi.

 A pályázatban 6 helyszín került megjelölésre, amelyek már megtisztításra kerültek.

  1. A Tátra utca mögötti terület kb. 20 m³ lom és vegyes hulladék került összegyűjtésre és elszállításra.
  2. A Maglócai út melletti önkormányzati árokba kb. 30 m³ lom és vegyes hulladék került összegyűjtésre és elszállításra.
  3. A döri út melletti önkormányzati területen kb. 15 m³ lom és vegyes hulladék került összegyűjtésre és elszállításra.
  4. Toldi utca melletti önkormányzati területen kb. 10 m³ lom és vegyes hulladék került összegyűjtésre és elszállításra.
  5. Rét utca mögötti önkormányzati terület megtisztítása elkészült. A területről kb. 120 m³ építési törmelékkel erősen szennyezett lom és vegyes hulladék került összegyűjtésre és elszállításra.
  6. A Thököly utca melletti önkormányzati terület tisztítása is elkészült. A területről kb. 60 m³ lom és vegyes hulladék került összegyűjtésre és elszállításra.

 

A pályázatot 2021. február 28-ig kell befejezni.

A folyamatos felhívásoknak köszönhető, hogy évről évre kevesebb helyen jelennek meg illegális hulladéklerakó helyek.

A területek megtisztítását követően, azokat fokozottabban ellenőrzi a közterület-ellenőr és a mezőőrök. Folyamatban van azon területek felmérése, ahol térfigyelő kamera elhelyezése lehetséges és szükségszerű, ezáltal is redukálva a szabálysértések elkövetését.

Fontosnak tartjuk, hogy a hulladékok elszállításával olyan követendő példát nyújtsunk a lakosság számára, melynek elismerése lehetővé teszi Csorna Város tisztántartását, környezetének megóvását.

Döri út

 

 

Tátra utca mögötti külterület

Rét utca mögötti terület

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes