felsohird728x90

Hirdetés

Faültetés a Soproni SZC Hunyadi János Technikumában

A Soproni Szakképzési Centrum Hunyadi János Technikuma minden évben csatlakozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági témahét programjaihoz. Az idei tanévben lehetőségük nyílt a szervezett faültetési programba is bekapcsolódni.

Bővebben: Faültetés a Soproni SZC Hunyadi János Technikumában

Tízmilliárdokat áldoz a magyar kormány egészségipari vállalkozások támogatására

Járványidőszakban valósággal létkérdés, hogy a gyógyításhoz szükséges legfontosabb eszközöket magyar vállalkozások állítsák elő, ezért szán tízmilliárdokat a kormány az egészségipar megerősítésére.

Bővebben: Tízmilliárdokat áldoz a magyar kormány egészségipari vállalkozások támogatására

Emelkedik a szabadtéri tüzek száma

Április első hétvégéjén Győr-Moson-Sopron megyében tizenöt esetben riasztották a tűzoltókat szabadtéren keletkezett tüzekhez. Ezek között volt, ahol csak néhány négyzetméteren keletkezett tűz, volt ahol pár száz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet, de olyan is volt, ahol több hektáron pusztítottak a lángok és a hivatásos és önkéntes tűzoltók több órás munkájára volt szükség az eloltásukhoz. Az április 3. és 5. közötti három napban megyénkben több mint öt hektárnyi terület égett le.

Bővebben: Emelkedik a szabadtéri tüzek száma

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja 2020-ban

„Alig láttunk még kegyhelyet, ahol a papság és hívő nép szorosabban összeforrott volna a kultusszal, ahol a jámbor hagyományra szögesebb gonddal ügyelnének, mint Győrben. A Székesegyház vérrel verejtékező Mária-képe igazán szíve a városnak” – olvashatjuk Bálint Sándor sorait a győri kegyhelyről. A hagyományoknak megfelelően 2020-ban is szeretettel várjuk a kedves híveket, zarándokokat a Káptalandombra. Az idei évben velünk ünnepel Marian Waligóra, a Jasna Góra-i kegyhely pálos perjele.

Bővebben: A győri Könnyező Szűzanya búcsúja 2020-ban

1. oldal / 60

Alsohirdetés