felsohird728x90

Hirdetés

Elsőáldozók az Egyházmegyében

Az elmúlt hetekben az Egyházmegye csornai, győri és kapuvári plébániáin több alsós növendék részesült az Elsőáldozás szentségében.

 

A csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola 34 diákja közül eredetileg jó néhányan, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szentmiséjén járultak volna az Úr asztalához sok más társukkal együtt, de a rendkívüli helyzet ezt nem tette lehetővé. A templomba csak a szülők kísérhették el gyermekeiket, de a legfontosabbak ott voltak: Jézus az Oltáriszentségben és az ő utána vágyakozó gyerekek. Valóra vált egy álom: a szentmisén életükben először szentáldozáshoz járultak. Az alsós növendékek három éven át készültek, hogy egyre jobban megismerjék Jézust. Az Elsőáldozás előtti napokban az első szentgyónásukban megtisztították lelküket, hogy olyan fehér lehessen, mint a ruhájuk, amiben bevonultak a templomba. Imádságos lélekkel, várakozással telve léptek Balázs atya elé és áhítattal az arcukon vették magukhoz a szentostyában jelenlévő Úr Jézust. A szentmise végén hálájukat és köszönetüket fejezték ki a gyermekek.

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont alsós növendékei szeptember 27-én, a vasárnapi szentmise keretében első ízben járultak szentáldozáshoz a győri Szentlélek-templomban. A diákok első alkalommal vehették magukhoz Krisztus testét, melyet Benkovich Ferenc plébános atya, az oktatási intézmény püspöki biztosa szolgáltatott ki számukra.

A Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont 4.A és 4.B osztályos tanulói szintén részesültek a szentségben. Radó Tamás plébános atya gondolatait a szivárvány, valamint a kéz motívumai köré fonta az elsőáldozási szentmiséken. Felhívta a gyermekek figyelmét arra, hogy Jézust igazi ajándékként fogadják be a szívükbe - ahogy kezet mosnak, fertőtlenítik, épp úgy tisztítják meg lelki kezeiket is. Tamás atya hangsúlyozta a szülők és nagyszülők keresztény életre tanító nevelésének fontosságát, és megköszönte, hogy katolikus iskolába íratták gyermekeiket.

 

Szöveg és fotó:

Szentlélek Plébánia, Győr

Dukai Miklósné, Kapuvár

Miholicsné Lidi Zsuzsanna, Csorna

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes