felsohird728x90

Hirdetés

Megszépült a házhelyi óvoda Kapuváron

Európai Uniós támogatásból újult meg Kapuváron a házhelyi óvoda. A tagóvoda Kapuváron a „házhelyi” városrészében családi házból kialakított épületben működik. 1957 óta, 1974-től kétcsoportos óvodaként, az utolsó jelentős felújítás 1986-ban volt. Harminc év alatt az épület állaga megromlott.

 

  

Hirdetés

Az önkormányzat elvárása az volt, hogy egy modern, az előírásoknak és kor igényeinek megfelelő, jól használható óvoda valósuljon meg, nagy hangsúlyt fektetve az energetikai szempontokra, főleg a költséghatékony üzemeltethetőségre. Az épület bővítésénél, figyelembe vették az építménnyel szemben támasztott alapvető követelményeknek való megfelelést, szem előtt tartva, hogy az építményt és annak részeit a rendeltetési céljának megfelelően, és a helyszíni adottságok figyelembevételével kell megvalósítani.

A beruházás bővítési célja a tagóvodában tornaszoba, fejlesztőszoba, és egyéb helyiségek kialakítása.

A beruházás megvalósulásával a Házhelyi tagóvoda megfelel már a 20/2012.(VIII.3.) EMMI rendeletben meghatározott kötelező eszköz és felszerelés jegyzékben rögzített feltételeknek. Jelentős minőségi változást jelent ez a tagóvoda életében szakmai szempontból is.

Az Önkormányzat kiemelt célja a települési infrastruktúra minőségének javítása, a közszolgáltatások intézményi feltételeinek erősítése, az életminőség és a gyermekes szülők foglalkoztatási helyzetének javítása, a gyermekjóléti ellátás és az óvodák fejlesztése. A fenti célokhoz illeszkedik az óvoda bővítése, melynek révén a városban élő családok életminősége emelkedik, a gyermekek elhelyezésének infrastrukturális feltételei javulnak és ennek révén a szülők munkába való visszatérése is gördülékenyebbé válik.

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes