felsohird728x90

Hirdetés

Befejeződőtt a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Központ infrastruktúrális fejlesztése

Kapuvár Városi Önkormányzat a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Központ infrastrukturális fejlesztésére 45.090.439 forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta.

 

Hirdetés

A Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ székhelyén a Dr. Lumniczer Sándor u. 12. szám alatt található a Gondozási Központ, mely az étkeztetést, házi segítségnyújtást és jelzőrendszeres házi segítségnyújtást fogja össze, illetve itt található a fogyatékosok napközi otthona és a közösségi ellátás is.

Az 1. számú telephelyen, a Zöldfasor u. 15. szám alatt a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Család- és Gyermekjóléti Központ üzemel, míg a 2. számú telephelyen, a Mátyás Király u. 29. szám alatt az idősek nappali ellátása és az Idősek klubja található. A megvalósult pályázat keretében az 1. számú telephelyen üzemelő Kapuvár Városi Önkormányzat tulajdonában lévő Zöldfasor utcai épület felújítását és oly mértékű kialakítását valósították meg, melynek köszönhetően nagyobb közösségi tér alakult ki a rászorulók számára, a munkavállalók pedig megfelelő körülményeket biztosító irodákban tudják végezni felelősségteljes munkájukat.

A felújítás a teljes épületet érintette, mivel a kisebb korábbi felújítások ellenére az épület állagának romlása oly mértékű volt, hogy mind a külső hőszigetelés, a nyílászárócsere, a tetőhéjazat felújítása, a padozatcsere, a gépészet és a villamoshálózat felújítása szükségessé vált. Az újonnan kialakított ügyfélfogadó térbe új bútorokat vásároltak, hogy az elöregedett és elhasználódott bútorzat helyett esztétikus, kényelmes környezetben történjen az ellátottak fogadása.

A munkavállalók számára irodai bútorok kerültek beszerzésre. A minőségi bútorok beszerzése a munkavégzés minőségét, a munkahelyi légkör hangulatát és a munkatársak jobb körülményeit segítik elő, nem utolsó sorban a helyszíni ügyintézések alkalmával való könnyebb feladatvégzést.

A szociális alapellátás keretén belül az étkeztetést is biztosítják a rászorulók számára. Az ellátási terület Kapuváron, Himodon, Kisfaludon, Mihályin, Oslin, Babóton és Agyagosszergény településen valósul meg. Az étkeztetés keretében azon szociálisan rászorultaknak a napi egyszeri meleg étellel való ellátásáról gondoskodnak, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, vagy hajléktalanságuk miatt

A fejlesztés keretében egy mikrobuszt vásároltak annak érdekében, hogy a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ saját tulajdonú mikrobusszal tudja az alapellátást biztosítani, mely nem csak a személyes megkeresést, ügyintézést, de adott esetben a rászoruló szállítását is biztosítja.

A fejlesztés eredményeként a család- és gyermekjóléti alapellátás hozzáférhetősége, minőségi feltételei javulnak - derül ki a közleményből.

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes