felsohird728x90

Hirdetés

Elkészült a Kapuvár Térségi Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Kapuvár Városi Önkormányzat a Kapuvár Térségi Általános Iskola központi épületének energetikai korszerűsítésére 149.755.457 forintos európai uniós támogatást nyert.

 

Hirdetés

A fejlesztés a település központi épületét, a Kapuvár Térségi Általános Iskola Kossuth Lajos utcai épületegyüttesét érinti, így a településképi megújulás mellett, a beruházásnak köszönhetően jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás érhető el a települési önkormányzat éves költségvetésében. Az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, illetve növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

A fejlesztésnek köszönhetően az alábbi tevékenységek valósultak meg. Hőszigetelés és nyílászárócsere a következők szerint szerint: a homlokzati felületek BaumitThermo vakolatot kaptak hőszigetelő képességük javítása érdekében. A magastetők hőszigetelése 15 cm és 10 cm hőszigeteléssel valósult meg. Az épület védettsége miatt a főépület nyílászáróiban külső üvegcserét végeztek, a pallótokos nyílászárókat kompletten hőszigetelt fa nyílászárókra cserélték. Az összekötő folyósó esetében 14cm dryvit hőszigetelő rendszert használtak a függőleges homlokzati felületeken és hőszigetelő lemezzel a lapostetőn. 30 kWp teljesítményű napelemes rendszer került telepítése, egy darab kondenzációs kazán került cserére.

A fejlesztésnek köszönhetően az energetikai besorolása az épületnek eléri a CC szintet.

A beruházásnak köszönhetően hosszú távon évente (normál árakon számolva) 3.191.874 Ft energiaköltség megtakarítást ér el az önkormányzat.

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes