felsohird728x90

Hirdetés

Befejeződött a megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló fejlesztés Kapuváron

Kapuvár Városi Önkormányzat a megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítására 56.929.150 forintos európai uniós támogatást nyert.

 

Hirdetés

A fejlesztés négy, önkormányzati középületet érint, így a beruházásnak köszönhetően a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás érhető el az önkormányzat éves költségvetésében. Az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, illetve növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

A fejlesztés szociális, valamint alapfokú oktatás-nevelési funkciókat ellátó épületek energetikai korszerűsítését valósította meg. Minden esetben kizárólag napelemes HMKE rendszer telepítése történt saját villamos energia igény céljából, ami az energetikai megtakarításon túl a megújuló energiaforrások felhasználásának elterjedését is népszerűsíti. A beruházás keretében infrastruktúra fejlesztés kizárólag a HMKE telepítése során történt: a szolgáltató kétirányú mérést biztosító villamosenergia-mérőórát telepített. Az HMKE rendszerek az alábbi névleges teljesítménnyel kerültek telepítésre:

Király-tó Óvoda és Bölcsőde Gartai tagóvodája – 21,6 kW
Király-tó Óvoda és Bölcsőde Lakótelepi tagóvodája – 25 kW
Soproni SZC Berg Gusztáv Szakközépiskolája – 22,4 kW
Kapuvár Térségi Általános Iskola 004. telephely – 50,5 kW

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes