felsohird728x90

Hirdetés

Kapuvári sikerek a térségi matematikaversenyen

Január 18-án szombaton ötödik alkalommal került megrendezésre a Közi Horváth József Népfőiskola szervezésében az Endrédy Vendel Térségi Matematikaverseny, amelynek az agyagosszergényi Általános Iskola adott otthont. A versenyre hét iskola tizennyolc tanulóját nevezték.

 

Hirdetés

Az első helyen végzett a 4. osztályosoknál Módos Bátor, a 7. osztályosoknál Kiss-Leizer Luca. Mindkét diák a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulója. A két első helyezett idén is részt vehet a Népfőiskola által szervezett nyári, honismereti kiránduláson. 

 A rendezvény kezdetekor Póczáné Németh Alojzia tanárnő, a Népfőiskola elnöke köszöntötte a résztvevőket. A versenyidő leteltét követően a diákok Hadarics Kálmán, a verseny védnökének kalauzolása mellett megtekintették a fertőendrédi plébánián található Endrédy Vendel emlékszobát, ahol megismerkedhettek az egykori zirci apát életével és munkásságával.

Az eredményhirdetés kezdetekor Czinder Györgyné, a verseny szakmai felelőse köszönetet mondott minden résztvevőnek: diákoknak, felkészítő- és kísérőtanároknak, és a helyi pedagógusoknak. Szakmai értékelésében hangsúlyozta: ahhoz, hogy jó megoldások szülessenek, az első és legfontosabb a feladatok figyelmes elolvasása és értelmezése. Hadarics Kálmán zárszavában Endrédy Vendelre utalva azt kívánta, hogy mindig legyünk figyelmesek embertársainkkal és igyekezzünk örömet okozni nekik.  

 A Közi Horváth József Népfőiskola 2016-ban hívta életre az egykori matematika-fizika szakos tanár, iskolaigazgató, zirci apát nevét viselő térségi matematikaversenyt. A rendezvény és a díjazottak nyereményeinek támogatásáért köszönet a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontnak és a Tercia Fertőendrédnek.

A negyedik osztályosoknál a második helyezett Koós Péter, a Babos József Térségi Általános Iskola tanulója lett. Harmadik helyezett Bloch Boldizsár, a Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Petőházi Tagiskola tanulója. A hetedik osztályosoknál a második helyen végzett Kovács Mátyás, a Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola tanulója. Harmadik helyezett Szommer Dániel, a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola növendéke lett. 

 Szöveg és fotó: Szalai Viktor / Közi Horváth József Népfőiskola, Agyagosszergény

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes