felsohird728x90

Hirdetés

Mayer János: Stílusosan játszó Csornát szeretnék

Január elején Horváth Rudolf, a Csornai SE felnőtt csapatának edzője hosszas tárgyalások után az Illés Akadémiára igazolt. A Csornai SE elnöksége Mayer János személyében találta meg az új vezetőedzőt, aki emellett utánpótlás szakmai vezető feladatkörét a továbbiakban is ellátja.

 

Hirdetés

Mennyire ért váratlanul, hogy felkértek az első csapat edzőjének?

Miután kiderült, hogy Horváth Rudolfnak van egy szombathelyi felkérésre, felpörögtek az események. Családi János elnök úr azonnal leült velem, és felkért, hogy vállaljam el az első csapatnál az edzői munkát. Természetesen nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy elnök úr rám gondolt, és örömmel elfogadtam a lehetőséget. Szeretném folytatni azt az utat, amit megkezdett a csornai csapat a Rudolffal.

Milyen célt tűztetek ki magatok elé az idei évben?

A célkitűzések nem változtak. Szeretnénk, hogy a fiatal játékosaink a továbbiakban is folyamatosan fejlődjenek, illetve természetesen minden meccset szeretnénk megnyerni. Én azt gondolom, hogy ezzel a csapattal reális cél a bajnoki cím megszerzése is.

Tehát nem feltétlen szükséges új játékosokat igazolni, hanem a rendelkezésre álló kerettel folytatja a munkát?

Azért azt tudni kell, hogy ebből a keretből három játékos is távozott Püspök Péter, Szücs Gergely és Simon András személyében. Szeretném megtalálni a pótlásukat fiatal játékosokkal. Jelenleg két labdarúgót igazoltunk. Kapusposztra a 20 éves Soós Benjamin, míg a támadó szekcióba Füleki Norbert érkezett. Bár Norbi ebben a csapatban a legrutinosabbak közé tartozik, ő is még csak 23 éves.

2019 januárjától dolgozol a Csornai Sportegyesületnél utánpótlás vezetőként. Hogy látod az utánpótlást? Vannak helyi fiatalok, akiket be lehet emelni a felnőtt keretbe, vagy mindenképp máshonnan kell labdarúgót igazolni?

Az elmúlt egy évben megismerhettem a csornai labdarúgókat. Jól látható, hogy sok tehetséges helyi fiatal kezdi bontogatni szárnyait, akiket be lehet építeni a felnőtt keretbe is. Az idei szezonban Németh Balázs, Horváth Attila, Szalai Attila, Tarcsay Krisztián, Kristóf Levente, Selyem Bence, Horváth Milán, Varga Bálint és Hanzel Máté személyében 9 saját nevelésű fiatal is pályára léphetett, és többen a csapat meghatározó játékosává váltak. A jövőben is bátran építhetünk utánpótlás csapatainkra, hiszen jó és szisztematikus munka folyik Csornán, sőt a legjobb játékosainkat mindig el is akarják vinni. Szerencsére meg lehet találni Csornán azokat a gyerekeket, akikre számíthatunk.

Csornán egykor több százan is kijártak meccsekre, az utóbbi években viszont visszaesett a szurkolók száma. Mit üzennél nekik?

Szeretném, ha támogatnák a csapatot a jövőben is. Én egy stílusosan játszó Csornát szeretnék, akik minden mérkőzésen nyerni akarnak. Tudom, hogy ez nem fog sikerülni mindig, de küzdeni fogunk a pályán. Szurkolók nélkül ezt a játékot nem lehet játszani. Bízom abban, hogy egyre többen fognak kijönni a meccsekre, hiszen a játékosok között a saját gyerekeiket láthatják, és abban is bízom, hogy év végén bajnoki címet ünnepelhetünk, és ezek a gyerekek NB-s szinten is megmutathatják magukat.

Fotó: Szabados Tibi

 

e-max.it: your social media marketing partner

Alsohirdetés

alsoközéphirdetés

 

bal-also-hird

Hirdetés

középső hirdetés

Hirdetés

Jobb also hirdetes